Mens en gezondheid

Beter sporten dankzij fysio Ermelo

zondag, 18-11-2018  

Beter sporten dankzij fysio ErmeloAl op jonge leeftijd werd in gescout door de mensen van Vitesse. Mijn ouders zagen het in eerste instantie niet zitten, omdat zij wilden dat mijn opleiding op de eerste plaats zou staan. Gelukkig wisten de mensen van Vitesse me te vertellen dat de opleiding gewoon door zou blijven lopen. Het zouden niet alleen trainingen worden, ook op educatief niveau was er genoeg te vinden. Binnen een aantal jaar wist ik me op te werken naar de top, maar ik merkte op een gegeven moment dat dit niet was wat ik wilde. Ik wilde liever trainer worden en de jeugd motiveren om meer te gaan doen en er vol voor te gaan. Dit heb ik uiteindelijk weten te bereiken met hulp van fysio Ermelo. Onze vereniging heeft niet het geld om zelf een fysio in Ermelo te regelen en dat is waarom ik zelf ben gaan praten met de mensen die mij vroeger ook behandeld hebben. Dankzij de fysio in Ermelo worden blessures niet alleen behandeld, zij worden ook voorkomen. Daarnaast geeft de fysio in Ermelo mijn jongens constant advies over hun houding, zodat zij in de toekomst geen problemen hoeven te ondervinden van de sportieve prestaties die zij nu neerzetten. Voor de duidelijkheid: we werken samen met Quiek (quiek.nl).

Fysio Ermelo, niet te missen

In een wereld waarin we dagelijks een verkeerde houding aannemen, is de fysio in Ermelo al niet te missen. Maar wanneer het aankomt op prestaties op hoog niveau, dan maakt de fysio in Ermelo echt het verschil.

  • Als sporter wil je altijd optimaal kunnen presteren, maar het lichaam werkt lang niet altijd mee.
  • Soms is het zelfs zo dat blessures opkomen omdat het lichaam te intens gebruikt wordt.
  • De fysio in Ermelo kan hierop inspelen waardoor het risico op blessures minder wordt én sportieve prestaties makkelijker te bereiken zijn.

Dat zijn voordelen die voor mij de doorslag gegeven hebben en die ertoe geleid hebben dat ik de fysio in Ermelo aanbevolen heb aan de ouders van de kinderen. Veel van de ouders gaan overigens nu ook naar de fysio in Ermelo omdat zij op die manier een betere houding aan kunnen nemen en lichamelijke klachten af zien nemen omdat de fysio in Ermelo hun problemen weet te verhelpen. Op die manier heeft mijn aanpak nog veel meer bereik gehad dan ik gedacht had en dat is natuurlijk een groot voordeel.

Niet alleen op prestaties richten

Als trainer van de jeugd vind ik het belangrijk om hier ook even de tijd te nemen om aandacht te vragen voor een aspect dat te vaak vergeten wordt. Zelf werd ik gevraagd voor Vitesse, een flinke prestatie wanneer gekeken wordt naar het niveau. Maar uitsluitend de aandacht richten op de prestaties is niet goed. Het moet vooral een teamsport blijven waarbij de jeugd lekker in beweging kan komen, vriendjes kunnen maken en zich even lekker kunnen richten op een wedstrijd of toernooi. Leg daarom de lat niet te hoog. Lang niet alle kinderen hebben een Ronaldo of Messi in zich, maar zolang zij kunnen genieten van het sporten samen met de andere kinderen is dat veel belangrijker. Vooral in een maatschappij waarin de jeugd per definitie te weinig beweegt is het belangrijk om de motivatie rond het sporten hoog te houden zodat zij er ook echt mee door willen gaan. Wanneer zij een paar wedstrijden op rij verliezen, dan is dat geen probleem. Als ze er maar plezier bij gehad hebben en lekker in beweging geweest zijn, dan is dit al een flinke winst.


Comments are closed.