Nieuws

Biologische geitenkaas

vrijdag, 20-11-2015  

Happygoat - Biologische geitenkaasAls je een lekkere maaltijd wilt maken, dan heb je natuurlijk heel veel verschillende mogelijkheden. Een van de opties is het gebruik van biologische geitenkaas, hiermee kun je zeer veel verschillende heerlijke gerechten maken. Als men denkt aan dit soort kaas, dan wordt er in de eerste plaats vaak gedacht aan een salade. Natuurlijk is dit een heel goede manier om biologische geitenkaas te gebruiken en enkel met salades valt al veel te variëren. Zo kun je bijvoorbeeld eens kiezen voor een slamix, in plaats van alleen maar veldsla of ijsbergsla. Ook kun je veel variëren wat betreft de andere ingrediënten. Waar je de ene keer kiest voor bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes en olijven, kun je er een andere juist voor kiezen om de heerlijke biologische geitenkaas eens te combineren met walnoten en een honing-mosterddressing. Er zijn heel veel verschillende combinaties mogelijk. Maar deze kaas is niet alleen maar lekker in een salade, het kan op veel meer andere manieren ingezet worden. Zo vormt biologische geitenkaas samen met walnoten en honing bijvoorbeeld heerlijk beleg voor een luxe broodje. Ook is het een zeer goed ingrediënt voor een hartige taart of voor een ovenschotel. Natuurlijk kun je het ook gewoon alleen gebruiken als broodbeleg of serveer het eens een keer bij de borrel. Veel mensen kiezen bij het samenstellen van een kaasplankje eigenlijk alleen maar voor kaas van koeienmelk, maar juist de afwijkende smaak van de biologische geitenkaas kan zorgen voor een verrassend effect. Het geeft de kaasplank meer variatie en diepgang. Natuurlijk is een geitenkaasje ook gewoon bij de borrel erg lekker, bijvoorbeeld op een toastje bij een goed glas wijn. Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, duidelijk mag zijn dat je een goed geitenkaasje op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken en dat je er flink mee kunt variëren.

Vegetarische, glutenvrije en biologische geitenkaas

Als je nu een geitenkaasje gaat kopen, waar wil je dan op letten? Het is verstandig om te kiezen voor een biologische geitenkaas, dat is zowel voor jou, als voor de geiten een betere keus. Waarom heeft biologisch nu de voorkeur? Dat heeft met verschillende zaken te maken. In de eerste plaats is er een strenge regulering voor het soort medicijnen dat gebruikt mag worden in de biologische veehouderij. Zo wordt er bijvoorbeeld niet preventief antibiotica gebruikt. Dit gebeurt wel in de gewone veehouderij, waarbij resten van dit medicijn in het vlees, de melk en dus ook de kaas terecht komen. Zo krijg je, zonder dat je het eigenlijk door hebt, zomaar medicijnen binnen. Kies je voor een biologische geitenkaas, dan kun je er zeker van zijn dat dit niet het geval is. Voor jou als consument is biologisch daarom dus een goede keus. Maar ook voor de dieren is het prettiger als je voor een biologische geitenkaas kiest. Dit betekent namelijk dat de geiten meer bewegingsvrijheid hebben gehad en dat ze zowel buiten als binnen hebben mogen lopen, eten en spelen. Dit is voor hen natuurlijk ook wel zo prettig, zo hebben zij een veel beter leven. En dit proef je natuurlijk terug in de kaas, die is extra romig en puur. Kies je voor een biologische geitenkaas van Happy Goat, dan kies je bovendien voor een product dat helemaal vegetarisch is. Voor het maken van kaas is stremsel nodig, maar Happy Goat heeft ervoor gekozen om een vegetarisch stremsel voor het maken van hun kazen te gebruiken. Naast dit stremsel en wat zuursel wordt er voor het maken van hun geitenkazen alleen heerlijke, volle en romige geitenmelk gebruikt van geiten die veel bewegingsvrijheid hebben gehad. Dat proef je er zeker in terug! Hun biologische geitenkaas is dan ook zeker een aanrader!

Duurzaam genieten

Uit bovenstaande is al duidelijk geworden dat je met de biologische geitenkaas van Happy Goat duurzaam kunt genieten:

  • de geiten krijgen zowel binnen als buiten voldoende ruimte
  • er worden enkel vegetarische stremsels gebruikt
  • de kazen zijn gegarandeerd glutenvrij
  • je kunt er zeker van zijn dat de dieren niet onnodig antibiotica hebben gekregen

Maar er is meer waarom je blij kunt worden van hun producten. De geiten worden namelijk gehouden op twee zorgboerderijen, waar mensen met een zorgvraag aan het werk kunnen. Het bedrijf biedt inmiddels plaats aan vijftien medewerkers met een zorgvraag. Niet alleen de dieren krijgen dus een goede behandeling, in het proces van het maken van biologische geitenkaas wordt er ook aandacht geschonken aan een goede behandeling van mensen die niet op veel andere plekken aan de slag kunnen gaan. Zij hebben bovendien een appartementencomplex op het terrein laten bouwen, waar de medewerkers ook kunnen wonen. Er kan dus met recht gesteld worden dat Happy Goat biologische geitenkaas produceert met aandacht voor mens, dier en natuur. Happy Goat heeft op dit moment drie verschillende soorten kazen in het assortiment, namelijk een naturel biologische geitenkaas, maar ook een variant met groene kruiden en een variant met honing en vijg. Al hun kazen zijn bovendien goed smeerbaar, vandaar hun slogan ‘spread the goodness’. Wil je een lekkere maaltijd of heerlijk hapje maken, dan is het natuurlijk belangrijk dat de ingrediënten van een goede kwaliteit zijn, maar het is ook fijn om te weten dat de producten met zorg gemaakt zijn op een duurzame manier. Bij Happy Goat is dat dus zeker het geval. Bovendien wordt het product ook nog eens helemaal in Nederland vervaardigd, waardoor er weinig transportuitstoot bij komt kijken. Hun biologische geitenkaas is dus met recht een duurzaam product te noemen!


Comments are closed.