Mens en gezondheid

Door HSP training Breda overprikkeling de baas worden

woensdag, 26-12-2018  

Een gezellig dagje winkelen, een avond met de familie op de bank, boodschappen halen in een overvolle supermarkt… Door de dag heen krijgen we veel prikkels binnen. Prikkels van geuren, prikkels van licht, prikkels van geluiden om ons heen. Bij de meeste mensen verloopt deze prikkelverwerking zoals ‘het hoort’. Het brein (waar de prikkelverwerking plaatsvindt) filtert de binnenkomende prikkels en verwerkt ze. Bij hoogsensitieve personen, mensen (of kinderen) met ADHD en bij mensen (of kinderen) met het autisme spectrum stoornis werkt dit iets anders. Stel je eens voor dat alle prikkels bewust binnenkomen:

  • Het felle licht van de telefoon of laptop waar je nu op leest;
  • Het kriebelende kaartje in je T-shirt;
  • De geluiden van voorbijgangers buiten;
  • De kruimels op de grond, van de boterham die je net gegeten hebt;
  • De geur van de vuilniszak die nog in de gang staat…

Als al deze prikkels je opvallen (en je jezelf daar nu bewust van bent), kun je jezelf voorstellen dat een dag erg vermoeiend kan zijn. Wanneer je daar goed mee om kan gaan, je brein een goede prikkelverwerking heeft, jijzelf grenzen aangeeft (aan zowel jezelf als aan de ander) en jezelf regelmatig even terugtrekt, hoeft hoogsensitiviteit niet altijd tot overprikkeling te leiden. Maar juist dít, is voor HSP’ers zo lastig. Een HSP training Breda kan hierbij helpen, door jou te laten groeien door dicht bij jezelf te blijven.

HSP training Breda; jouw mooie eigenschap omarmen 

Door op een nuchtere, respectvolle en begripvolle manier te luisteren maakt HSP training Breda het mogelijk om je mooie zelf te leren kennen. Veel HSP-ers verliezen zichzelf in de alledaagse drukte en vinden het lastig om terug te komen bij zichzelf. Ze zijn veel bezig met het helpen van anderen, waardoor ze zichzelf bijna letterlijk vergeten. Een HSP training in Breda bij Liaroma helpt je op een nuchtere manier naar jezelf te kijken. Wie ben je? Waar sta je voor? Wat vind je eigenlijk belangrijk in het leven? Samen maken jullie een persoonlijk stappenplan. Je leert prikkels filteren, bewuster te leven in het hier en nu, je leert opkomen voor jezelf (zonder een ander te kwetsen) en leert weer vertrouwen op je eigen intuïties. Je leert plannen, structureren en focussen en daarnaast geeft ze praktische tips en oefeningen mee. Zo kun je ook thuis aan de slag! Een HSP training in Breda bij Liaroma is erg waardevol. Ook als je geen prater bent, is HSP training in Breda een goede oplossing. Er zijn diverse mogelijkheden, naast de HSP begeleiding: Hoogsensitieve massages. Er zijn diverse soorten massages, welke allemaal hetzelfde doel hebben: jou lekkerder in je vel laten zitten! Je bereikt er het volgende mee:

  • Een betere balans;
  • Meer respect voor, en beter luisteren naar je lijf;
  • Het gevoel van weer in je lichaam zijn;
  • Uit het overprikkelde hoofd komen.

HSP-bootcamp. Voor de sportieve mensen, of niet-praters, is er een bootcamp speciaal voor HSP’ers. Twee uur lang zul je actief bezig zijn om uit je hoofd en terug in je lichaam te komen. Even weg van woorden en gedachten,  en puur het lichaam ontladen: even terugkomen bij jezelf.  HSP training Breda helpt je graag de mooie kanten van jouw hoogsensitiviteit zien. Jouw gevoeligheid, inlevingsvermogen, je begrip voor anderen en jouw kracht om anderen te inspireren. Samen laten we jou de mooie kanten van jouw prachtige eigenschap zien, zodat ook jij ze kan omarmen.

Contactgegevens

Op liaroma.nl zijn onder andere reviews te lezen over de succesverhalen die HSP training Breda Liaroma al heeft mogen schrijven. Daarnaast is ze te bereiken via het e-mailadres info@liaroma.nl en is Lianne telefonisch te bereiken via het nummer 06-40648631.


Comments are closed.