Mens en gezondheid

Een prettige diëtist in Den Haag gevonden

donderdag, 15-11-2018  

Een prettige diëtist in Den Haag gevondenNa jaren van worstelen met mijn gewicht en steeds weer terug komen op dat jojo-effect heb ik nu eindelijk een fijne diëtist in Den Haag gevonden die mij helpt in mijn strijd tegen de kilo’s. Niet dat ik nu veel en veel te zwaar ben, maar ik zocht juist een diëtist in Den Haag die mij kon helpen bij het eten van de juiste voeding, aangepast naar mijn leven, mijn gezondheid en mijn lichaamsbouw. Ik ben best wel een emotionele eter en kan af en toe buien hebben waar ik mezelf achteraf voor schaam. Het is een vicieuze  cirkel waarin je terecht komt, omdat je van emotioneel eten nog meer geëmotioneerd raakt en uiteindelijk daar door weer meer gaat eten. Ik heb een druk bestaan, werk nagenoeg fulltime, ondanks dat ik drie opgroeiende kinderen heb en ik kom er al amper aan toe om een sportschool te bezoeken. Een tijdje lang ben ik gaan hardlopen, dat was op zich wel lekker, maar door mijn gewicht is dat mijn knieën niet ten goede gekomen en kreeg ik daar last aan. Mijn diëtist in Den Haag helpt mij nu op de goede weg.

Een diëtist in Den Haag met specialistische aanpak

Mijn diëtist in Den Haag is Matoeta, een specialistisch centrum waar focus is voor problemen rondom eten en gewicht en mensen die vastlopen in werk, relatie of gezondheid. Ik loop nog niet vast, maar door mijn gezondheid op pijl te houden wil ik dat ook graag zo houden. Matoeta, de organisatie van Ingrid Eijssink en Marike van Spanje, stoelt op vier pijlers:

  • Voeding en alles daaromtrent
  • Bewustwording, van wat je eet en wie je bent
  • Gezondheid, hoe voel je je nu en waar wil je naar toe
  • Kennis, wat is belangrijk en wat werkt voor jou

Deze aanpak is fantastisch. Mijn diëtist in Den Haag weet hiermee precies de gevoelige snaar te raken. Ik had al wat over deze aanpak gelezen op matoeta.nl en dat sprak me wel aan, maar nu ik het aan den lijve ondervindt weet ik dat het voor mij werkt. Het is ook eigenlijk meer dan een diëtist in Den Haag. Het is een combinatie tussen advies van een voedingsdeskundige en coaching om de juiste manier van eten en de juiste manier van leven te combineren. Althans, ik schrijf juiste, maar het gaat niet om voorgeschreven regels. Het gaat om het luisteren naar jezelf, het jezelf dingen toestaan en bewust zijn van wat bepaalde dingen met jou doen en van het in balans zijn. Wanneer je weet dat bepaalde voeding voor jouw lijf gezonder is om tot je te nemen, je daarmee jezelf meer verzadigd voelt en op die manier gemakkelijker een rem kunt zetten op de emotionele vreetbuien, dan is dit veel eenvoudiger in te passen in het dagelijkse leven.

Soms moeten je ogen worden geopend

Mijn diëtist in Den Haag begrijpt mij als persoon heel goed. Ze snapt waar ik mij op dit moment in het leven bevindt en tegen welke strubbelingen ik aanloop waar het aankomt op het combineren van tijd, voeding, aandacht voor werk en kinderen en een gezonde levensstijl. Als je zo druk bent, dan vliegen dingen je soms aan. Mijn diëtist in Den Haag heeft mij de ogen geopend en mij bewust gemaakt van het feit dat ik mezelf blokkades oplegde, waardoor ik in een vast patroon bleef hangen. Samen hebben we die doorbroken en hebben we een schema opgesteld voor mijn voeding en eetpatroon. Met monitoring en nieuwe manieren van eten, bijvoorbeeld Mindfull-eten boek ik nu al geruime tijd vooruitgang.


Comments are closed.