Vrije tijd en Hobby

Gezellig uit eten? Drenthe biedt genoeg mogelijkheden

dinsdag, 13-10-2015  

Bent u een cultuur en natuurliefhebber? Ga dan vooral eens een keer uit eten in Drenthe. Als u een natuurliefhebber bent dan heeft u deze mooie provincie vast al eens of misschien wel meerdere keren bezocht. Drenthe staat bekend om zijn prachtige natuur die u niet op veel andere plekken tegenkomt. De natuur is hier zeer uniek en bovendien is het hier in vergelijking met andere plekken in Nederland erg rustig. Zoals u waarschijnlijk al weet is Drenthe erg dunbevolkt voor een Nederlandse provincie. Mocht u in de Randstad wonen of in een van de andere grote Nederlandse steden, dan zult u Drenthe ervaren als een oase van rust. Er staan talloze boerderijen die meer dan honderd jaar geleden gebouwd zijn. Hierdoor lijkt het soms zelfs alsof u een tijdreis heeft gemaakt naar het verleden. Wilt u tijdens uw verblijf in deze mooie provincie ook een keer uit eten? Drenthe heeft veel mooie en gezellige restaurants. Tijdens een vakantie in de natuur zijn er genoeg plekken waar u naartoe kunt voor een gezellig diner. Wilt u op een authentieke manier uit eten? Drenthe heeft een boel authentieke herbergen in oude boerderijen. In bijna elk dorp kunt u wel ergens uit eten. Drenthe kent genoeg gezellige restaurantjes. Bij Brasserie de Berken kunt u heerlijk midden in de natuur uit eten. Drenthe heeft een prachtig landschap en op deze plek kunt u hier volop van genieten. Niet alleen is deze brasserie erg mooi gelegen, maar u kunt hier ook nog eens heerlijk eten voor een aantrekkelijke prijs. Daarbij heeft Brasserie de Berken behalve lekker eten nog veel meer te bieden:

  • het eten is duurzaam en verantwoord geproduceerd
  • prachtig gelegen midden in de natuur
  • gastvrij en erg gezellig
  • gemakkelijk en gratis parkeren
  • de Wi-Fi is gratis

Bent u toe aan een nieuwe culinaire ervaring? Uit eten in Drenthe is dan een zeker een aanrader.

Uit eten in Drenthe: dineren in het prachtige landschap van de Drentse Aa

Uit eten in Drenthe kan een hele nieuwe ervaring zijn voor stedelingen. Iedereen kent het concept van kleine straatjes die druk bezaaid zijn met allerlei soorten restaurantjes. Natuurlijk is dit erg leuk en sfeervol, en bovendien is er een grote keus uit verschillende keukens. Voor een heel ander soort culturele ervaring kunt u uit eten in Drenthe. Waar anders kan je heerlijk dineren in een prachtig heidegebied? Brasserie de Berken bevindt zich in het mooie Aa en Hunze, een natuurgebied wat in de driehoek tussen Assen, Gieten en Glimmen ligt. Dit gebied dankt zijn naam aan twee beekjes die door het landschap stromen: de Drentse Aa en de Hunze. De Drentse Aa is een vrij bijzonder beekje, want de loop ervan is bijna niet door de mens beïnvloed, wat te zien is aan de aparte kronkelingen die het door het landschap maakt. Dit kom je in Nederland nog maar weinig tegen. Daarom kunt u bij Brasserie de Berken dus fantastisch uit eten in Drenthe! Als u op zoek bent naar rust en stilte dan is dit natuurgebied waarschijnlijk echt iets voor u. Er liggen hier namelijk slechts 16 dorpen en gehuchten, die samen het inwonertal brengen op 100.000 inwoners. Het gebied bestaat voor meer dan de helft uit landbouwgrond en ongeveer een derde is natuurgebied. Hoewel het erg dunbevolkt is, behoren delen van de Aa en Hunze tot een van de oudste bevolkte gebieden van Nederland. Dit ziet u terug aan kenmerkende historische bouwwerken zoals grafheuvels en hunebedden. Vanuit dorpen op de Drentse zandgronden zijn de veengebieden ontgonnen. Dit mooie en onbewerkte natuurgebied kent, ondanks het feit dat er weinig bebouwing is, alsnog een rijke historie. Drenthe is niet alleen rijk aan natuur, maar ook op cultureel vlak is er veel te ontdekken. Wilt u meer over de Drentse cultuur ontdekken? Ga dan vooral een keer uit eten in Drenthe.

Verantwoord eten met ingrediënten van het seizoen

Wie uit eten in Drenthe wil gaan, zit midden in de natuur. Het is dus logisch dat er ook rekening wordt gehouden met de natuur en dat ziet u terug in de gerechten. Het is daarom ook een van de belangrijke pijlers voor Brasserie de Berken. Ook als u gesteld bent op een duurzame levensstijl kunt u heel goed uit eten in Drenthe. De lijnen die de brasserie heeft met zijn leveranciers zijn kort en veel producten zijn lokaal en ambachtelijk geproduceerd. Als u wilt weten waar een product vandaan komt, dan kunt u hier altijd een uitgebreid antwoord op verwachten. Ook wordt op deze manier de beste kwaliteit gegarandeerd. De leveranciers krijgen een goede prijs voor hun producten en ook u kunt voor een goede prijs uit eten. Drenthe is een echte landbouwprovincie en het is dus niet vreemd dat ernaar wordt gestreefd om zoveel mogelijk gebruik te maken van verantwoord geproduceerde producten. Bij Brasserie de Berken kunt u dus puur en eerlijk eten. Dit komt allemaal ten goede aan de leefbaarheid op het Drentse en Groningse platteland. Daarnaast worden er zoveel mogelijk producten van het seizoen gebruikt. Op deze manier hoeven er minder ingrediënten te worden gebruikt die zijn geproduceerd aan de andere kant van de wereld en hier naar toe zijn getransporteerd met een vliegtuig. Ook komen er bij de productie van seizoen producten geen energievretende plantenkassen worden gebruikt. Dit scheelt dus een hoop in de belasting van het milieu. U kunt dus probleemloos verantwoord uit eten in Drenthe.


Comments are closed.