Nieuws

Hier zijn de geheimen om warm te blijven tijdens je wintersport vakantie

zondag, 27-1-2019  

Als je reispublicaties leest en het internet afschuimt om tips te vinden over winterkleding, kun je miljoenen woorden vinden. Over het algemeen hebben ze echter vage adviezen over wat je zou moeten inpakken voor een wintersport vakantie, zoals: pak niet te veel spullen in, kleed je niet in lagen, vergeet geen muts en handschoenen, enz. Weten we dat allemaal al niet? Het zou beter zijn als men eraan zou toevoegen wat de geheimen van mutsen en handschoenen zijn tijdens je wintersport vakantie. Nou, wij hebben het geheim hier voor je: om warm te blijven! Er is niets zo brutaal als een ijskoude wind. Dus, als je één item heel zorgvuldig kiest, maak er dan je muts en handschoenen van. En misschien wel meer dan een paar, omdat ze snel ergens vergeten worden of verloren gaan! Bovendien kunnen ze nat worden van de sneeuw. Het laatste wat je wilt dragen, zijn natte items in ijskoud weer! Kies dan ook mutsen en handschoenen die snel drogen! Onthoud ook dat de dagen van dikke wanten en wollen handschoenen verleden tijd zijn, tenminste voor slimme reizigers. Je kunt vandaag met gemak een geweldig paar warme, waterdichte en toch zeer dunne handschoenen vinden, die slechts enkele grammen wegen en slechts enkele vierkante centimeters van je bagage in beslag nemen. Het ademende vermogen maakt ze ook draagbaar over een breed temperatuurbereik. Daarnaast zorgt de waterbestendigheid ervoor dat ze bruikbaar zijn bij het slechtste weer. Dunne handschoenen zijn een plezier om te dragen tijdens je wintersport vakantie. Denk maar aan de vele selfies die je wilt nemen op je bestemming! Nog geen wintersport vakantie geboekt? Kijk dan eens rond bij Vakantie Uitzoeken! De medewerkers van Vakantie Uitzoeken selecteren de voordeligste wintersport vakantie voor je op hun site vakantieuitzoeken.com.

Welke wintersport vakantie kan zonder deze items?

Zelfs zwak zonlicht in de winter, wanneer het wordt weerkaatst door sneeuw, kan schadelijk zijn voor je ogen. Bovendien staat de zon in de winter lager aan de hemel, dus is het waarschijnlijker dat je zal verblind worden tijdens je rit naar je bestemming van je wintersport vakantie. Een goede zonnebril is dus even belangrijk als je muts en handschoenen. Naast een zonnebril, is zonnebrandcrème een volgend item dat je niet mag vergeten. Waarom zonnebrandcrème in de winter? Nou, zonnebrand door reflectie van sneeuw of ijs is in elk geval een zware concurrent van de zomerse zonnebrand, met even pijnlijke gevolgen. Als laatste, misschien ben je van plan om enkel je mobiele telefoon te gebruiken voor het nemen van foto’s en video’s, maar als je naar een bestemming in het uiterste noorden afreist, raden we je aan een goede camera mee te nemen. In Finland zijn er tijdens de winter heel wat minder daguren. Hierdoor wordt het niet altijd mogelijk om de perfecte foto’s te maken met je telefoon.

Schoenen: het enige zware item in je valies

Gezien het feit dat je voeten in de frontlinie staan ​​van de winterse weersomstandigheden die je zult tegenkomen tijdens je wintersport vakantie, zijn een paar goede winterschoenen een goede investering. Een degelijk en goed ogend paar winterlaarzen, komen tijdens een wintersport vakantie zeker van pas. Er zijn tal van fatsoenlijke laarzen die goed genoeg stand houden om door de sneeuw te wandelen en er ook nog eens perfect uitzien om te dragen voor het avondeten. Enkele tips voor het uitkiezen van de perfecte winterlaarzen:

  • Weerbestendige Gore-Tex-uitrusting kan tegenwoordig behoorlijk stijlvol zijn
  • Let op eenvoudige vetersluiting
  • Kies donker gekleurde laarzen


Comments are closed.