Nieuws

Informatie over biologisch eten

zondag, 24-1-2016  

Biovak - Biologisch etenWe willen allemaal graag weten wat we binnen krijgen. Dit is een trend die steeds nadrukkelijker speelt bij de consument. Na verschillende schandalen omtrent eten en voeding zijn we ons met z’n alle meer bewust geworden van het belang van gezond eten. We willen weten wat we binnen krijgen en voorkomen zo dat ons te veel zaken op de mouw worden gespeld. Veel meer mensen kiezen om deze reden voor biologisch eten. Maar wat bedoelen we precies met biologisch eten? Dat is een goede vraag. Wanneer we deze vraag aan mensen stellen, dan merken we dat vele de klok wel hebben horen luiden maar eigenlijk niet weten waar de klepel hangt. Samenvattend kunnen we zeggen dat biologisch eten of voedsel in alle gevallen wordt geproduceerd in de biologische landbouw. Bij het produceren van biologisch eten wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met het milieu in de zin dat er met deze productie voor wordt gezorgd dat het milieu zo min mogelijk wordt belast. We zien in Nederland, maar ook in heel Europa dat mensen veel meer waarde hechten aan biologisch eten en tevens zijn veel mensen best wel bereid om een paar euro meer te betalen als ze maar weten wat ze in huis halen. Omdat de term biologisch nog wel eens werd misbruikt door verkopers die de klant met deze term wilde misleiden om producten te kopen, zijn er inmiddels strenge regels opgesteld die bepalen welke voeding wel en welke voeding niet de titel biologisch eten mag dragen. Leer alles over biologisch eten op onze website. Zoek naar:

  • Prijzen
  • Houdbaarheid
  • Veiligheid
  • Beschikbaarheid
  • Milieu

Biologisch eten; eisen

Niet iedere verkoper mag zomaar het label biologisch eten op de verpakking zetten. Gelukkig maar! Biologisch eten moet namelijk aan eisen voldoen zodat wij als consument weten waar we aan toe zijn en wat we binnen krijgen. We zien bijvoorbeeld dat er bij reguliere producten veel stoffen worden toegevoegd waar we niet van weten wat de effecten zijn. Het zou natuurlijk eigenlijk niet meer dan normaal moeten zijn dat we weten waar onze producten vandaan komen maar doordat we te maken hebben met een grote industrie zijn we het overzicht met z’n alle kwijtgeraakt. Hieruit is wel een grotere vraag ontstaan naar transparantie over waar onze producten vandaag komen en of we wel te maken hebben met biologisch eten of niet. Als we kijken naar de geschiedenis, dan zien we dat de situatie die we nu kennen niet altijd hetzelfde is geweest. Door de jaren heen is er in de landbouw veel veranderd. Boeren moesten meer produceren en moesten hiervoor manieren verzinnen. Dat betekende dat er vanaf de jaren twintig veel meer gebruik werd gemaakt van kunstmest. Het kwam er op neer dat de natuurlijk gang van zaken werd verstoord en daar waren zelf in de jaren twintig al veel mensen het niet mee eens. Wat we echter zien is dat het gebruik van kunstmest nog maar het begin was van ingrijpen in de natuur. Biologisch eten wordt helemaal op een natuurlijk wijze gemaakt en komt van de biologische boer. Het is belangrijk om als consument te weten wat u binnenkrijgt en daarom raden wij consumenten dan ook altijd aan om te kiezen voor biologisch eten. Toch zien wij ook wel hoe moeilijk het vaak is om de juiste keuze te maken als het om voeding gaat. Ook zien we dat veel mensen niet meer weten wat biologisch eten is en het vertrouwen een beetje hebben opgegeven. Onze website is een goede plek om meer te leren over biologisch eten en wat u wel en niet moet doen en waar u wel of niet op moet letten als u als consument voor biologisch kiest.

Gezondheid

Voeding en gezondheid zijn woorden die sterk met elkaar samenhangen. Dat is wel duidelijk. Als we de schappen in winkels langslopen begint het ons dikwijls te duizelen van alle keuzes die we hebben op het gebied van voeding. In de gewone supermarkten vindt u meestal weinig biologisch eten. Wanneer u biologisch wilt winkelen dan is het altijd een goede keuze om naar de biologische winkel te gaan. U weet namelijk altijd zeker dat wanneer u naar de biologische winkel gaat, u biologische producten in huis haalt omdat alle producten in een dergelijke winkel biologisch zijn. Vindt u het leuk om eens een mooi gerecht te maken. Bekijk dan eens onze recepten die wij speciaal voor u online hebben geplaatst. Dan maakt u altijd de juiste keuze en zet u zichzelf een goede maaltijd voor. Kiezen voor gezond eten betekent kiezen voor uzelf. We weten natuurlijk allemaal wel dat gezonde voeding belangrijk voor ons is, maar soms ontbreekt het ons aan de juiste kennis om ook de goede keuzes te maken wat betreft voeding en gezondheid. Dat is zonde, want zo krijgen we soms zonder dat we het weten de verkeerde dingen binnen en dat moeten we altijd zien te voorkomen. Wij voorzien u graag van de juiste informatie zodat u weet waar u aan toe bent en geen dingen binnenkrijgt die eigenlijk helemaal niet goed voor u zijn. Mocht u dus vragen hebben over biologisch eten, sla onze website er gerust eens op na en dan leert u alles over wat u wel en niet moet doen en moet weten over gezond eten en bewust omgaan met eten. Wij houden u graag op de hoogte van alles omtrent voeding.


Comments are closed.