Mens en gezondheid

Met acupunctuur sneller zwanger worden, kan dat?

dinsdag, 26-3-2019  

Als het je maar niet lukt om zwanger te worden kan dat veel met je doen, vooral emotioneel. Je zoekt waarschijnlijk constant naar oplossingen en meestal ga je naar de huisarts. Deze zal je waarschijnlijk doorsturen naar het ziekenhuis voor onderzoeken, maar heb je al eens acupunctuur om zwanger te worden geprobeerd? Op De website acupuncturistenoverzicht.nl vind je veel informatie over dit onderwerp. Als je namelijk moeite hebt met zwanger worden kan acupunctuur je heel goed helpen. Het principe van acupunctuur om zwanger te worden berust op het feit dat als er verstoringen bestaan in je energiebanen je menstruatie (en daarmee vruchtbaarheid) kunnen worden beïnvloed. Zodra er blokkades in je energiebanen zitten kan de energie niet goed doorstromen en krijgen sommige organen bijvoorbeeld gebrekkige informatie of minder bloed, waardoor ze in functie achteruit gaan. Ook je hormoonspiegels kunnen worden beïnvloed door verstoringen in je energiebanen, (ook wel meridianen genoemd). Acupunctuur om zwanger te worden is dus helemaal zo’n slecht idee nog niet. Er zijn je al veel vrouwen voorgegaan die acupunctuur bij het zwanger worden hebben gebruikt en hoewel men niks kan garanderen is de kans dat je na een paar behandelingen toch zwanger wordt een stuk groter. Je lichaam is namelijk weer in balans, alles werkt beter, je hormoonspiegels normaliseren en dat maakt je vruchtbaarder. 

Hoe werkt acupunctuur bij het zwanger worden?

Als je acupunctuur om zwanger te worden wilt gebruiken is het fijn om van tevoren al een beetje te weten hoe het werkt. In principe kun je van de volgende dingen uitgaan:

  • Acupunctuur is nooit pijnlijk, daarvoor zijn de naaldjes te dun.
  • De naaldjes worden nooit op of rond geslachtsdelen geplaatst.
  • Door de naaldjes begint de energie weer te stromen.
  • Daardoor herstelt je lichaam zelf wat er mis was.

Als gevolg van een behandeling acupunctuur om zwanger te worden zal je lichaam zelf weer aan de slag gaan met het herstellen van wat voorheen niet goed werkte. Doordat de energie overal weer goed doorstroomt krijgen je hersenen meer informatie over de staat van alle organen, waardoor ze nu weten wat er mis mee is. Door de verbeterde doorbloeding krijgen organen bovendien direct meer voedingsstoffen en zuurstof, wat ook de vruchtbaarheid ten goede komt. Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze, dat wil zeggen dat het uitgaat van holistische principes. Je lichaam wordt als één geheel beschouwd en niet als allerlei losse onderdelen. Problemen met vruchtbaarheid kunnen dus ook hun oorsprong in je hele lijf hebben.

Wat is een goede acupuncturist?

Doordat acupunctuur om zwanger te worden niet wordt vergoed door de basisverzekering, is het een goed idee om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hierbij geldt echter wel dat enkel acupuncturisten worden vergoed die aangesloten zijn bij officieel erkende beroepsverenigingen. Dit is een goed teken, want dan ben je verzekerd van de bekwaambaarheid van de behandelaar. Ook als je via jouw aanvullende verzekering niks vergoed krijgt is het dus een goed idee om jouw acupuncturist te zoeken via acupuncturistenoverzicht. Alle acupuncturisten die daarbij zijn aangesloten zijn namelijk lid van een van de officiële verenigingen, en dus bewezen bekwaam. 


Comments are closed.